Connect with us

Sudbine

Bio je U INOSTRANSTVU, IMAO ODLIČAN POSAO, ALI MU SE NIJE SVIDIO TAJ ŽIVOT- Sve je napustio, otišao na djedovo imanje i i sada živi kao car – A sve je počelo sa jednom kravom, a danas ima i planira carstvo (foto)

Published

on

Sve više sela u Bosni i Hercegovini polako izumire i sve je veći broj praznih napuštenih seoskih kuća.

Međutim, u posljednje vrijeme, mada su to rijetki primjeri, primjećuje se i trend povratka na selo, pa je tako i Marko Škero, 27-godišnji mladić  je gradski život zamijenio životom na selu.

Već pet godina jedini je stanovnik Desina sela, u blizini Trebinja. On je u tom selu našao svoj mir. On je ostavio grad i posao, te je na djedovom imanju napravio mini farmu i tako postao jedini stanovnik ovog napuštenog sela:

Radio sam u gradu, u jednoj privatnoj firmi četiri i po godine, u proizvodnji namještaja, onda sam odlučio da probam da odem u inostranstvo.

Otišao sam u Švedsku, bio sam mjesec dana, međutim nije mi se svidjelo tamo. Vratio sam se, došao na selo, i došao na ideju da bih mogao da krenem s nekom farmom. Počeli smo graditi štalu, pomogli su mi roditelji, podržali su me, tako da smo stigli do ovoga”…

 

 

On ima trenutno 15 krava, a u planu mu je da sve to poveća na 40 grla, a pošto će mu za to trebati i pomoć, počeo je  sa izgradnjom apartmana za čobane.

Marko se bavi proizvodnjom i prodajom sira, ali i prodajom drva i ako ne intenzivno kao u ranijem periodu. Voli i selo i zemlju i ništa mu ne pada teško, a o tome kaže: ‘‘Uvijek sam volio selo, i kad sam išao u školu svaki raspust i vikend provodio sam na selu.

Ujutro kad ustanem odmah idem u štalu, da se namire obaveze, da se počisti štala, da se krave puste na ispašu, i onda uvijek ima posla oko kuće oko imanja, ode se uvečer i do grada. Ima se vremena i za to”…

 

Cijelo selo broji tri kuće, ali kako kaže Marko zainteresovanih za povratak za sada nema: ” Naravno da bi došli kad bi se lokalne vlasti više pobrinule za to. Vratili bi se da im pomognu da obnove kuće, štale, u tom slučaju bi bilo zainteresovanih da se vrate”.

Dodao je i da se na selu može odlično živjeti, i da onaj koji hoće da radi može da zaradi više nego u inostranstvu i bilo gdje na našim prostorima, ali je potrebno mnogo rada i da se čovjek stalno unapređuje.

Otkrio je i da mu je veliki cilj otvaranje mljekare i sirane, a tu bi pravio poznati trebinjski sir, te bi ga certifikovao kao organski proizvod i izvozio van BiH.

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Sudbine

STEVAN se POŽALIO KOMŠIJAMA i pitao šta da RADI – ŽENIN BIVŠI muž JE imao ALATKU od 30 cm – a MOJ NI ne OSJETI

Published

on

Britanska stručnjakinja za seks i odnose, Trejsi Koks, deli iskustva mnogih koji joj pričaju o tome šta ih plaši kod ljubavnika. Mnoge brinu situacije poput onih šta će partner misliti o njihovim nestašlucima iz davnina, i dok većina može da nastavi dalje i pređe preko toga, neki su opsednuti prošlošću svog ljubavnika.

Uznemirujuće je pomisliti da je osoba u koju smo sada zaljubljeni pre volela druge. I ne samo to, nego da su imali i seks. Ljubili su se, doživljavali orgazam s njima… Pitate se jesu li možda sve te stvari voleli da rade više s drugima, nego što to vole da rade s vama.

Ne postoji osoba koja nije osetila strah od partnerove bivše ljubavi ili seksualne prošlosti. Nije prijatno zamišljati partnera s nekim drugim, a takođe može biti jednako neprijatno brinuti se o tome šta bi i oni mislili o nama kada bi znali šta smo zapravo sve radili.

depresija, teskoba
FOTO: PROFIMEDIA

Šta ako je partner imao više ljubavnika od vas, što ako otkrije da ste spavali s puno više ljudi nego oni, hoće li se šokirati ako priznate neki fetiš, šta ako je probao sve i može sada da im bude dosadno, šta ako želi nešto za šta niste zainteresovani, šta ako sazna neku skrivenu tajnu…

Mnogo je burnih svađa izazvano kada jedan partner prizna nešto što drugome nije baš po volji. Ali većina nađe način da se pomiri s tim, najčešće prilično razumnim prihvatanjem da u vezi s tim više ne može ništa da učini.

Drugi pak ne mogu da se klone paranoičnih misli.

Koks je zamolila neke da joj anonimno kažu jesu li se ikada osećali progonjeni ili zastrašeni prošlošću partnera i otkriva šta su neki od njih podelili s njom.

“Uvek se hvali kako je njegova bivša bila sjajna u krevetu”

Olivija (24) sa svojim je dečkom 18 meseci.

seks
FOTO: SHUTTERSTOCK

– Naša veza traje i gasi se zbog njegove bivše. Zabavljali su se pre nešto više od godinu dana, ali iako ga je ona ostavila, ostali su dobri prijatelji. Uvek lajkuje njene objave na društvenim mrežama i komentariše koliko je lepa ili seksi. Na početku naše veze stalno bi se hvalio kako je sjajna u krevetu, šta mu je radila i takve stvari. Često je spominjao koliko je seksi. Ne znam šta pokušava, ali zna da me to jako uzrujava – ispričala je Olivija, koja napominje kako on sada više ne priča o njoj, ali još uvek komunicira s njom na mreži.

Svaki put kad imaju seks, ona misli da on želi da je s bivšom, a ne s njom. Kad zatvori oči, brine se da zamišlja kako prodire u telo te devojke, a ne u njeno.

– Mislim da imamo pristojan seks i on izgleda zadovoljno, ali ne priča o tome, kao što to radi kada je ona u pitanju. Ona je razlog zašto se rastajemo. Pokušavam da ne gledam njen Instagram, ali ne mogu da prestanem. Ona je jedna od onih devojaka koje su radile sve, usne, grudi, filere, ekstenzije za kosu, veštačke nokte, lažni ten. Ali nekako uspeva da izgleda sjajno, a ne neukusno – dodaje devojka i kaže kako ona izgleda puno prirodnije od nje, što se njemu, bar prema njegovim rečima, sviđa kod nje, ali uvek komentariše izgled bivše.

Zamolila ga je da prekine kontakt s njom, ali on to odbija i zbog toga su se i razišli.

seks
FOTO: SHUTTERSTOCK

– Onda mi nedostaje, vraćam mu se i pokušavam da prihvatim njihovo “prijateljstvo”, dok mi sve opet ne postane previše. Mislim da moj dečko nije spavao s puno žena, naš broj je otprilike isti. Ali on ne poznaje moje bivše ljubavnike i ja mu sigurno ne govorim koliko su bili dobri u krevetu, iako sam s jednim doživela najbolji oralni seks ikada, ali zašto bih mu to rekla i naterala ga da se oseća loše. Šteta što nema isto poštovanje prema meni – istakla je Olivija.

“Njen bivši je imao penis od 30 cm i još uvek sam pod stresom zbog toga”

Stivi (43) je oženjen. Supruga i on uvek su iskreni jedno prema drugom i nedugo nakon što su se upoznali i popili nekoliko pića, krenuli su da postavljaju jedno drugom uobičajena pitanja o tome ko je bio kakav pre.

– Pitao sam je koliki je bio najveći penis kog je imala, znajući da moj nije velik, a ona je rekla da je njen bivši imao stvarno pozamašan, 30 centimetara. Bio sam šokiran i prihvatio to mirno, ali s vremena na vreme pitam se misli li ona i dalje na njega i njegov penis – kaže Stivi koji često viđa istog tog dečka jer živi u blizini i priznaje kako je on zgodan momak i ne može da se reši strahova.

Supruga ga je uveravala da, iako je velik, ne znači da je bio i dobar. Rekla je da su samo kratko vreme bili zajedno i da je bilo neprijatno, jer je on mislio da, budući da ima ogroman, ne treba da imaju nikakvu predigru.

seks
FOTO: SHUTTERSTOCK

– Ali ne mogu da pomognem sebi i povremeno sam još uvek pod stresom zbog toga – iskren je Stivi.

“Imala sam više od 60 ljubavnika, a on nema pojma”

Elen (48) je udata i ima dete. Vrlo je rano prestala da broji ljubavnike. Imala je, kako sama tvrdi, veliki apetit za seksom od samog početka i brzo je postala svesna da to nije “u redu” za ženu.

– Nikad se nisam smatrala promiskuitetnom, u životu sam imala samo jednu vezu za jednu noć, ali sam zato imala mnogo kratkotrajnih veza. Kod mene se radilo o uzbuđenju i eksperimentisanju sa seksualnom moći koju sam imala nad muškarcima – ispričala je Elen.

Igranje igre pružalo joj je veliko erotično uzbuđenje, a priznaje i kako bi stvarni seks, do kog bi na kraju došlo, retko opravdao njena očekivanja.

seks
FOTO: SHUTTERSTOCK

– Imala sam karijeru koja je bila središte mog života, pa nisam želela ozbiljne veze. Nisam se smirila do svoje 43. i pretpostavljam da sam u životu spavala s najmanje 60-ak muškaraca. Moj muž je čista suprotnost. Ne znam sa sigurnošću, ali pretpostavljam da je verovatno spavao s pet žena. On je klasični serijski monogamista koji je izlazio sa svojom ljubavi iz detinjstva do 22, a nakon toga je imao niz dugotrajnih veza – dodala je. Rekao joj je i da nije tip osobe za povremeni seks.

Nikada je nije pitao koliko je imala muškaraca pre njega, a ni ona njega.

– Mislim da možete da donesete grubu procjenu bez da nekoga pitate. Nikada se nisam pretvarala da sam anđeo, ali mislim da on nema pojma s koliko sam muškaraca imala seks. Nisam sigurna da bi ga bilo briga jer on zna da me uopšte ne zanima varanje ili seks s bilo kim osim s njim. Ali ne vidim smisla da mu pričam i dajem kompleks ili da me osuđuje – dodaje Elen.

I dok neki njeni prijatelji znaju koliko je seksualno aktivna bila u prošlosti i svi poznaju njenog muža, priznaje da ponekad oseti malu dozu straha, pitajući se šta bi se dogodilo da neko od njih odluči da mu kaže nešto o tome, ali inače misli da su doneli ispravnu odluku – da ne love prošlost jedno drugog, dodajući i kako ono što je prošlo – prošlo je.

seks, par, ljubljenje
FOTO: PROFIMEDIA

“Deljenje priča o bivšim ljubavnicima nas uzbuđuje”

Nikol (36) je u istopolnom braku.

Sve je počelo kada je suprugu pitala o njenim prošlim seksualnim iskustvima.

– Razlog za kopanje po toj temi bilo je unošenje začina u naš seksualni život koji je postao monoton – priča ona.

Bila je, priznaje, malo nervozna da bi to moglo negativno da utiče na vezu ili da bi mogla da postane ljubomorna, ali nakon dosta uveravanja počela je da priča o svojoj prošlosti.

– Umesto da me učini ljubomornom, to me je napalilo i njoj se svideo učinak koji to ima na mene. Zauzvrat, htela je da zna nešto o mojim iskustvima i tako smo podelile naše prošle susrete – dodaje Nikol.

To im je, prema njenim rečima, unelo “revoluciju” u seksualni život i otvorilo novu dimenziju. Prljavi razgovori pomešani s nostalgijom odvode na drugo mesto ako ste u vezi punoj ljubavi.

seks
FOTO: SHUTTERSTOCK

Koks deli deset najboljih saveta koji mogu da pomognu da krenete dalje i budete srećniji:

– Osim ako ne izlazite s nevinom, svi dolaze s prošlošću. To je neizbežno – istaknula je Koks.

1. Želite li stvarno da znate detalje seksualne istorije vašeg partnera?

Najbolji način da to saznate jeste da pustite da se odvija tokom vremena. Značajne veze, dobre i loše, gotovo se uvek na kraju spomenu. Obično ćete dobiti naznaku njihove seksualne prošlosti kroz komentare koje daju ili drugih oko njih. Mnogim ljudima je teško da čuju pojedinosti o nekome koga vole s drugom osobom, a ipak se osećaju prisiljeni da pitaju. Oduprite se porivu. Često jedino što rezultira je paranoja.

2. Postoje drugi načini da otkrijete avanture svog partnera

Ponekad želimo da znamo seksualnu istoriju našeg ljubavnika kako bismo videli hoće li biti raspoložen za nešto što bismo želeli sada da isprobamo. Postoje pametni načini da to saznate. Recite da ste sanjali da vas dvoje radite ono što biste želeli i pogledajte kakva je njihova reakcija. Ako izgledaju zaintrigirano, predložite im isprobavanje, a ako izgledaju užasnuto ili nezainteresovano, zaboravite.

Seks
FOTO: SHUTTERSTOCK

3. Zašto razmišljate o onome što se dogodilo pre vas?

Je li to zato što niste sigurni u partnerova osećanja? Umesto pitanja jeste li najbolji kog su ikada imali, bolje je pitati ih jesu li zadovoljni vašim seksualnim životom. Razgovarajte s partnerom o tome. Recite im da se osećate zastrašeno i zašto. Zatražite uveravanje. Zatim, što je najvažnije, prihvatite ono što vam govore.

4. Nezrelo je uvek želeti biti partneru prvi

Jeste li prestali da uživate ​​u omiljenoj hrani samo zato što ste je već jeli – naravno da ne. Detinjasto je ljutiti se jer je partner imao seksualno iskustvo koje vi još niste imali s nekim drugim. Biće to prvi put da to radite zajedno. To sve čini “prvim”.

5. Ne želi svako ponavljanje nečega što je radio u svojoj prošlosti

Ukusi se menjaju. Jednom je često dovoljno. Okolnosti se menjaju. Možda ste voleli divlja iskustva u svojoj prošlosti, ali nemate želju da ih ponovite u kasnijoj fazi, kada vam je fokus na predanosti i nečem možda drugom. Osoba koju sada vidite ispred sebe nije ista osoba koja je bila tada.

seks, par, ljubljenje
FOTO: PROFIMEDIA

6. Često je najbolji seks onaj s kojima smo potpuno nekompatibilni

Najzgodnija osoba s kojom ste ikada spavali često je i najnepouzdanija. Ono što nas tera da žudimo za nekim razlikuje se od onoga što nas tera da se skrasimo. Čak i da su imali fantastičan seks s bivšom, to je možda bila jedina stvar koja im je išla.

7. Možete imati 100 ljubavnika i još uvek biti smeće u krevetu

O seksu najviše naučimo u dugotrajnijim vezama. Ako ste ikada u životu imali samo jednog ljubavnika, ali ste se udubili jedno u drugo i bili znatiželjni i seksualno pustolovni, bićete daleko bolji ljubavnik od nekoga ko je imao samo povremeni seks.

8. Lepota i “seksepilnost” su subjektivne

Nečija ideja veličanstvenog – može biti samo njegova.

9. Njuškanje po društvenim mrežama pogoršaće situaciju

Da, normalno je da želite da vidite kako izgledaju bivši novog partnera. Ali neka bude kratko – traganje po mesecima ili godinama njihove istorija stavlja vas na put opsesivnog razmišljanja.

10. Sada ništa ne mogu da učinim

Partner ne može da uđe u vremeplov i poništiti ono što je učinjeno. Nisu vas poznavali kad se to dogodilo. Njihova prošlost je njihova stvar, a ne vaša, donosi Daily Mail.

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Continue Reading

Sudbine

Alisa 5 GODINA mužu NE DAJE da IMAJU ODNOSE – Redak FENOMEN začudio STRUČNJAKE, kada su JE PREGLEDALI dolje shvatili SU ZAŠTO MU NEDA

Published

on

Neobičan par dokaz je da ljubav ne poznaje granice, pa ni neobične s*ksualne navike partnera. Alis, koja se identifikuja kao as*ksualna, upoznala je Harvija kada je shvatila da s*ks nije za nju. I, uprkos zavisnosti od po*nografije sa kojom se Harvi “bori”, par je uspeo da pronađe zajedničku tačku u ljubavi.

Njih dvoje su zajedno pet godina i nadaju se venčanju sledeće godine. Alis je u emisiji “Love Against the Odds” objasnila svoje muke.

– Zaljubljujem se kao i bilo ko drugi, ali ne doživljavam nikakvu s*ksualnu privlačnost ili želju prema bilo kome drugom. Moja s*ksualnost nikad nije bila nešto o čemu sam razmišljala sve dok nisam imala oko 16 godina, kada sam prvi put završila sa nekim tipom. Čim je hteo da krene dalje, zatvorila sam se – rekla je Alis.

Njena čista suprotnost je Harvi, koji je vodio sopstvenu bitku sa svojim interesom za s*ks.

– Proveo bih više od 20 sati dnevno ili jedući, odlazeći u teretanu, a ostatak tog vremena proveo bih igrajući se, masturbirajući, Mislim da sam prilično otupeo i izgubio senzibilnost za por*ografiju. Intenzitet, trajanje, količina koju sam radio nisu bili dobri za moje mentalno zdravlje – prisetio se.

Kada ih je zajednički prijatelj upoznao na zabavi, morali su da vode škakljiv razgovor o tome kako bi njihova veza mogla da funkcioniše.

– Došlo je do tačke u kojoj sam odmah rekla “Biti sa mnom moglo bi da znači da nikada neću moći da imam s*ks. da li je to nešto sa čime možeš da se nosiš?. Jedne noći kada sam znala da će se nešto dogoditi između nas, usput sam spomenula činjenicu da sam as*ksualana, a Harvijeva glava je izgledala kao da će eksplodirati – ispričala je Alis.

U to vreme, Harvi se prisetio da je doživeo “osećaj potonuća”, pa je priznao da se čak i sada muči da razume ideju o bespolnosti.

– Alice je uopšteno neutralna prema s*ksu ili odbija s*ks. To je oduvek bio moj strah, ona od toga ne dobija ništa, stoga joj se ne sviđa – zaključio je on.

Alis je naglasila da je uprkos tome što još uvek ne uživa u s*ksu, dobila “nešto drugo” od veze sa svojim verenikom.

– Činjenica da bih ovo učinila sa tobom, pokazuje koliko te volim i koliko ti verujem, i koliko se osećam sigurno sa tobom – priznala je zaljubljena Alis.

Par je čak razmišljao o eksperimentisanju sa poligamijom, omogućavajući Harviju da istraži svoje želje negde drugde, ali su opisali kako su kraju odlučili da prihvate svoje razlike.

– Oduvek sam željela da imam decu, uvek sam htela da budem mama. Mislim da to zbunjuje mnoge ljude jer postoji određena stvar koja se mora dogoditi da bi imali decu. Harvi i ja smo tako srećni, vereni smo i venčaćemo se sledeće godine. Moj život se okrenuo nabolje – ispričala je Alis.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Sudbine

Lekar ISPUSTIO bebu na pod, a onda majci uputio JEZIVE reči: “Bila sam u šoku, plakala sam” (FOTO)

Published

on

Ona je prvo hitno prevezena u bolnicu jer nije mogla da podnese bol u stomaku, te je pozvan lekar

 

Trudnoća Kristal Amezkide činila se sasvim normalna dok se u 21. nedelji nije zatekla u užasnim bolovima na bolničkom krevetu.

Ona je tada hitno prevezena u bolnicu jer nije mogla da podnese bol u stomaku, te je pozvan lekar.

 

Kristal je napisala: „Rekao mi je da već puštam vodu tj. da sam već u trudovima – bol su bili trudovi. Voda koju je moja beba Ian trebao da preživi je curila napolje. Rekao je da mi se grlić maternice otvorio i da je posteljica došla u kontakt s vaginalnim kanalom, što je dovelo do infekcije. Bila sam na ivici borbe s infekcijom te sam imala dva izbora. Prvi, prekinuti trudnoću i drugi, pustiti da telo učini šta mora. Šta??? Srce mi je bilo slomljeno, bolelo me je, svet mi se srušio. Kako sam dospela od uzbuđenja zbog trudnoće do toga da neću kući iz bolnice sa svojom bebom?”

 

Kristal je tada odabrala drugu opciju. Nastavila je: „I dalje sam imala trudove koji su bili sve učestaliji tako da je sestra pitala da li želim epiduralnu. Nakon epiduralne došao je kateter.

 

– Pola sata nakon što je došao kateter bila sam u užasnim bolovima. Rekla sam sestri da ga makne jer me boli. Ona se začudila jer nisam trebala ništa da osetim zbog epiduralne. Dok su me ona i lekar pregledavali, pukao mi je vodenjak. Znala sam da se događa ono najgore, gubila sam svoju bebu – navela je ona.

 

Sestre su brzo premestile Kristal u drugi krevet gde je počela da porađa dete.

 

– Nakon što sam stisnula dva puta, pitali su me da li želim da ga uzmem, ali sam prvo htela da izbacim posteljicu – navela je ona.

 

Ali, tada je svedočila nečemu što će je zauvek proganjati. Lekar je njenu malenu bebu ispustio na pod.

 

– Bila sam u šoku, lekar je mog Iana ispustio na pod te mi je samo rekao: “U redu je, mlada si, imaćeš ih još, dobro si ti“. Kako mi je mogao reći da sam dobro kada sam izgubila sina? Nisam mogla da verujem šta se dogodilo – navela je ona u šoku.

 

– Moja je mama rekla da je mislila da će izbaciti Iana sa drugim smećem zbog načina kako se lekar odnosio prema njemu. Budući da je bio tako malen, on je iskliznuo iz njegovih ruku i pao – navela je ona.

 

Iako Krystal nije imala priliku da ode kući sa svojom bebom, ipak je mogla da ga drži u rukama.

 

– Kada sam ga uzela u ruke, zaljubila sam se, bio je savršen. Izgledao je isto kao njegov tata. Imao je predivan maleni nos i usne. Njegovo telo bilo je dugo i tanko. Rođen je u 11:40. Nakon što je rođen, moja porodica je ušla u sobu. Bila sam u šoku, plakala sam. Samo sam želela da ga držim – navela je ona.

 

– Nikada ga nećemo zaboraviti. On je zauvek u našim mislima i molitvama. On je u mom srcu i to me jako teši – zaključila je.

Iane, počivaj u miru.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

October 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala