BEBA BILA UMOTANA U ĆEBE, KOŽA JE VISILA: Uznemirujuća svedočenja sa suđenja MONSTRUMIMA iz Sarajeva – Izgladnjivali je DO SMRTI

0

BEBA BILA UMOTANA U ĆEBE, KOŽA JE VISILA: Uznemirujuća svedočenja sa suđenja MONSTRUMIMA iz Sarajeva – Izgladnjivali je DO SMRTI

 

 

 

Pred Većem Kantonalnog suda u Sarajevu juče je saslušanjem svedoka optužbe nastavljeno suđenje Mireli Bećirević i njenom bivšem vanbračnom suprugu Sanelu Bojiću, koji se terete za smrt bebe muškog pola od svega 26 dana.

 

 

Optuženi su da su bebu izgladnjivali i držali na minusima, potpuno zanemarujući njene potrebe, te je dete zadobilo teške povrede usled kojih je preminulo. Terete se za nanošenje teške povrede i zbog povrede porodičnih obaveza.

Juče je saslušan Hasim Baltić, koji je Mireli i Sanelu iznajmio stan prošle godine u svojoj porodičnoj kući u naselju Švrakino Selo, gde je nađena mrtva beba. Baltić im je unajmio stan na molbu poznanika, dok je drugi muškarac redovno za njih plaćao stanarinu. Po tome je Baltić pretpostavio da su njih dvoje socijalni slučajevi.

 

 

Odgovarajući na pitanja tužiteljke Ive Kurilić i advokata Elme Arnautović i Fuada Čolpe, Baltić je kazao da je par ložio drva, kojih baš nisu uvek imali te da su imali šporet, a dao im je i električnu grejalicu.

 

Svedok je potvrdio da je video Mirelu, koju je poznavao izviđenja, da je trudna, a nakon možda dva meseca ona je rodila bebu.

 

– Nisam nikako video bebu, video sam da je zamotana, ćuti, spava – šta ja znam. Stan nije bio uredan, smetalo mi je to, ali se nisam petljao – rekao je Baltić.

 

 

Policajac Aidin Bećar je 27. novembra prošle godine oko 18 sati s kolegama bio upućen na adresu po dojavi da je došlo do smrti bebe. Policajci su tamo zatekli lekare Hitne pomoći. Doktorka mrtvozornica kazala je da se ne može izjasniti o uzroku smrti zbog sumnjivih povreda na vratu bebe. Mirela je izjavila da je u 16 sati nahranila bebu, zamotala je u ćebe i ostavila u sobi kao i da je pozvala Hitnu pomoć.

 

Telo bebe bilo na dvosedu, svuda opušci

 

Bećar je na razvučenom dvosedu u dnevnoj sobi video telo bebe umotano u ćebe.

 

– Sam prizor je bio šokantan. Na bebi je visila koža, već se boja kože promenila što se nije slagalo s Mirelinom izjavom da je bebu staru oko 20-ak dana nahranila oko 16 sati i da je bila živa. U sobi je bilo hladno, niska temperatura. Nije bilo grejanja, prostorija je bila prljava, neuredna, bilo je opušaka i limenki – kazao je Bećar.

 

 

Na pitanje tužiteljke, policajac je kazao da je beba bila umotana u ćebe i da je na sebi imala samo pelene.

 

 

– Ono što je bilo šokantno je to što je unutra bila ista temperatura kao napolju. U dnevnom boravku nije bilo grejanja. Izuzetno je bilo hladno u sobi. Bio sam na više intervencija, nagledao se svega, na telu bebe bio je višak kože, koža je visila – kazao je Bećar.

 

 

Ispričao je da je Mirela na početku bila uplakana, ali da se brzo smirila i nije mu izgledala kao roditelj koji je izgubio dete te da mu je to izgledalo čudno. Bećaru je Hasim Baltić kazao da je poslednji put vidio bebu 24. novembra i da je tada bila živa.

 

 

Noću bilo galame

 

Mirela Bećirević je kazala da je Baltić svaki dan dolazio kod njih i da je video da je hladno, jer nisu imali drva. Konstatovala je i da je ona svaki dan išla da prosi da bi zaradila nešto novca te da je njen, kako ga je nazivala, vanbračni muž, donosio drva.

 

 

– Na vratima je bila šupljina, jeste, u dnevnom boravku. Vi ste vrlo dobro čuli usred noći svađu. Bilo je maltretiranja – kazala je Mirela, na šta je Baltić kratko rekao “ne znam ja to”.

 

 

Odgovarajući na pitanje sudije Baltić je kazao da je bilo galame, ali da nije čuo nijednu ružnu reč. Takođe je bio decidan da se on nikada ne bi mešao niti bi pozvao policiju da je nešto čuo.

 

 

Policajac Enver Šljivnjak, radeći na ovom slučaju, dobio je informaciju od Centra za socijalni rad Novi Grad Sarajevo da im se Mirela nije javljala za pomoć nakon što je rodila dete. Takođe je dobio informaciju da joj je iz druge veze oduzeto dete. Razgovarao je i s patronažnom sestrom koja mu je potvrdila da joj je Mirela rekla da joj je to treće dete i da nema potrebe da dolazi.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:    INSTAGRAMU      I    FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *