Bananina kora je čudotvorna: Nakon što pročitate ovo sigurno je nećete bacati…

Kada pojedete bananu, nikako nemojte da bacate njenu koru, već je iskoristite u domaćinstvu.

Kako piše Time For Natural Health Care , mnoga su čuda koja nastaju iz kore banane, a u nastavku pogledajte neke od savjeta kako ih iskoristiti.

Izbjeljivanje zuba – Kora od banane može vrlo efikasno napraviti vaše zube bijelim. Uzmite koru i utrljati je na zube nekoliko minuta svaki dan. U roku od nekoliko sedmica primijetit ćete razliku.

Osip – Trljati koru od banane na zahvaćeno područje oko dva puta dnevno. Učinite to dok osip ne nestane.

Glavobolja – Stavite koru od banane na čelo i vrat kad god imate glavobolju. To može da izliječi uzrok vaše glavobolje zbog visokog sadržaja kalijuma.

Modrice – Kora od banane ima vrlo dobru regenerativnu sposobnost. Vaše modrice će zarasti brže nakon ove primjene.

Prirodno poliranje – Piling od banane je vrlo koristan za domaćinstvo. Možete uglancati svoje posuđe i namještaj, ali i polirati cipele, očistiti prašinu i listove vaših kućnih biljaka.

Bubuljice – Uzmite koru od banane i utrljajte je na zahvaćeno područje neposredno prije odlaska u krevet svake noći. To može spriječiti daljnje izbijanje akni i smanjuje upalu i iritaciju.

Bradavice – Utrljajte unutrašnju stranu koru od banane na području na kojem imate bradavice. Drugi način da se to uradi je da se zavoj napravljen od kore banane stavi na zahvaćeno područje.

Ujedi insekata – Kada stavit koru od banane na ujed insekata, možete smanjitisvrab i smiriti nadraženu kožu.

Psorijaza – Uzmite koru i primijenite je jednom ili dva puta dnevno. To može pomoći u liječenju psorijaze u nekoliko dana.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin