ISPRAVKA VJESTI Bajden NIJE lupio ŠAKOM o sto i neće napasti svakoga ko se slaže sa RUSIJOM“ (VIDEO)

ISPRAVKA VJESTI 

U prvotnom tekstu objavljen je naslov koji glasi: ‘Biden lupio šakom o stol: ‘Pojačavamo pritisak. Idemo na svakoga tko pokuša pomoći Rusiji!‘ Provjerom nezavisnog fact-checkera utvrđeno je da naslov ne odgovara stvarnom citatu američkog predsjednika Joea Bidena izrečenog nakon sastanka s ukrajinskim premijerom Denisom Šmihalom. Ispravke donosimo u nastavku teksta.

Bitka za Kijev bila je ‘povijesna pobjeda’ za Ukrajince, pobjeda za slobodu koju je izvojevao ukrajinski narod uz pomoć bez presedana od strane SAD-a i njihovih saveznika, rekao je u četvrtak američki predsjednik Joe Biden.

‘Sada moramo ubrzati paket pomoći kako bismo pomogli pripremiti Ukrajinu za rusku ofenzivu koja će biti ograničenija u smislu geografije, ali ne i u smislu brutalnosti.’

‘SAD i njihovi saveznici ‘kreću se što je brže moguće’ kako bi osigurali oružje ukrajinskim snagama’, kazao je najavljujući još 800 milijuna dolara vojne pomoći Ukrajini.

Novi paket uključivat će teško topništvo, desetke haubica, 144.000 komada streljiva i taktičke dronove, dodao je i kazao kako će ‘nova oprema biti poslana izravno na bojišnicu slobode’.

Američki predsjednik rekao je da je ‘upitno’ kontrolira li Vladimir Putin opkoljeni Mariupolj, nakon što je Rusija ranije danas proglasila grad ‘oslobođenim’ nakon gotovo dva mjeseca opsade – unatoč tome što je stotine branitelja i dalje ostalo skriveno unutar goleme čeličane.

SVE ŠTO MORATE ZNATI

Rusi od srijede prekidaju isporuku plina Poljskoj i Bugarskoj; UN: Putin je načelno pristao na evakuaciju iz Azovstala
Zaharova podivljala na Hrvatsku: ‘Nepristojni ste, nehumani, militantni rusofobi, spletkarite! Ovo neće proći bez odgovora‘
Putin tvrdi drukčije, no Zapad je uvjeren: ‘Može pričati što hoće, sankcije ih uništavaju. A to će se tek vidjeti‘
Ukrajinci pred najtežim ratnim ispitom. Vojni analitičar: ‘Ruska vojska ima dvije glavne opcije‘
‘Još nema dokaza da je Mariupolj potpuno pao’, kazao je Biden i pozvao Putina da dopusti humanitarne koridore kako bi oni koji su zarobljeni unutar čeličane Azovstal mogli izaći.

Komentirao je i program za ukrajinske izbjeglice u sklopu kojeg će Ukrajinci u SAD-u moći ostati do dvije godine, no to im neće omogućiti put do državljanstva.

‘Bit će brzo i pojednostavljeno’, istaknuo je.

Biden je također kazao da SAD zabranjuje brodove koji su povezani s Rusijom u svojim lukama, u pokušaju da ‘pojačaju pritisak na Putina’.

‘Također nastavljamo da pojačavamo pritisak na Putina i dodatno izoliramo Rusiju na svjetskoj sceni. Jučer je Ministarstvo financija uvelo dodatne mjere za suzbijanje entiteta i pojedinaca/ki koji/e pokušavaju da izbjegnu naše sankcije bez presedana — ne samo naše već i one širom Zapada. Danas najavljujem da će Sjedinjene Američke Države zabraniti ulazak u naše luke brodovima koji su povezani s Rusijom, kao što su to uradili u Evropi.

Ovo je još jedan kritičan korak koji preduzimamo u dogovoru s našim partnerima u Evropskoj uniji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Kanadi — da bismo dalje uskratili Rusiji prednosti međunarodnog ekonomskog sistema koji je toliko uživala u prošlosti’.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin