“Auto mi se RASPADA, kontrola me u autobusu uhvatila bez karte”: Naša pevačica sebe ne smatra ZVEZDOM

Uvek nasmejana i vesela Nada Topčagić, gde god da se pojavi, napravi sjajnu atmosferu. Ovoga puta pevačicu smo sreli na dodeli nagrada SEMUS, gde nam je, kao jedna od nagrađenih, pričala o aktuelnoj predstavnici Srbije na ovogodišnjem Evrosongu, a dotakla se i svakodnevnih tema, koje je, kako i sama kaže, teraju da napravi štek za crne dane.

Zašto si uporedila Konstraktu sa Svetom Petkom?

– Toliko analiziram Anu Konstraktu, to je jedna smirena osoba. Njene oči su dva izvora koja imaju takvu dubinu da ne možeš da ih ne gledaš. Napravila je jedan novi pravac. Nema tu nešto da se bunimo, sve su pesme na isti način pevane godinama. Ali to da pevaš kako neguješ kosu, da li te boli pankreas, da li te boli želudac…

Koja je tajna tvoje kose, Nado?

– Ima svašta u mojoj kosici. Koja je tajna moje kose? Svi žudimo za tim. Kako je Konstrakta došla na tu ideju, to je meni fascinantno. Konstrakta je za mene bog! Ona je sedela, prala rukice, i to je to! Ostavila je pečat.

Foto: vlada sporcic

Do kada misliš da će trajati njena slava?

– Poludeli su svi za njom, region je poludeo. Ne treba ni da pobedi na Evroviziji, za mene je broj jedan. Ovo je nešto novo. Nema rke-koke, dvojka-rumba-samba, tra-la-la, gole gaćice, diži gore. Sve je već viđeno i ne vredi. Treba u nešto drugo da se investira.

U šta ti investiraš, možda u zlato?

– Sada je aktuelno brašno i pirinač. Čekam kada će biti na akciji, i to onaj kočanski. U trgovinu dolazim da vidim kada će koja namirnica biti na akciji. Imamo brašno, imamo ulje. Ja sam samo u akcijama. Kada je i jedna Madona kupovala na sniženju, mogu i ja. Madona je tada zaboravila platnu karticu u marketu, a jedan dečko ju je pronašao i častila ga je sa pet dolara. Ja uđem u prodavnicu i raspitujem se za akcije, a trgovci me gledaju čudno. Pa i ja sam od krvi i mesa, mogu da kupujem na akciji.

Da li kupuješ u sekend hendu?

– Uvek, šta god mi se svidi. Uopšte nije bitno što je u sekend hendu. Kod Kineza sam broj jedan. Na kilograme šijem, nije mi sad tu kuma Jasminka, nije stigla sve da sašije, ali imam i jednu Evicu iz Pazove.

A za današnji stajling?

– Ovu haljinu sam kupila u jednom butiku. Koštala je 10.000 dinara, ali dali su mi je za osam. Bio je popust.

Šta najbolje znaš da spremiš?

– Pasulj, sarme, tikvice.

Da li su ovo teška vremena za pevače?

– Kod pevača je najveća kriza, samo se mnogi kriju. Ne volim kada se slikaju s nekim velikim bakšišima, jer znam kako to ide. To je sve fora, ja sam to iskusila. Ne znam šta se sada dešava, ali bilo je da dođe gazda i kaže: „Daću vam 5.000 evra kroz bakšiš, a vi morate da mi vratite te pare na kraju.”

Kako se te „fore” odražavaju na tebe?

– Katastrofa! Ne mogu da zovem vodoinstalatera, moram da se krijem. Oni kažu: „Nada!” i naplaćuju mi trostruko. Odmah misle da sam ja Mišković.

Foto: Printscreen

A sponzori i egzotična putovanja?

– To je sada stravično, kao u izreci videla žaba da se konji kuju pa i ona digla nogicu. Aktuelan je napad na Dubai, na Maldive, Sejšele… Svuda su pevači, a para nigde. Pitam se da li je to normalno? Idu po svetu, a onda kažu Nada ima. Zato Nadica pere sama, čisti sama, seje baštu na Tari, gde god vidim zemlju. Sada sam videla na Istagramu sadnju u plastičnim flašama. Stavljam tu luk, salatu, blitvu, sve sadim. Kinezi seju baštu na terasama, a i ja.

Da li bi i ti otputovala na Maldive?

– Ne. Ja ću otići u močvaru u Krčedin. Neću da idem gde svi odlaze. Otići ću u najgoru baru da se kupam i da se kaljugam tamo. Ne mogu da shvatim to pokazivanje: avioni, kamioni, koferi, jedan, drugi, treći… Dosta mi je toga da gledam. To je meni strašno.

Nisi od onih zvezda koje se slikaju u pozajmljenim automobilima?

– Nikada se nisam osećala kao neka zvezda, a mogu da budem. Sada bih mogla da pričam o gradnji novih kuća, ali ja to neću. Pa ja se vozim starim autom, to je ludilo. Raspada se.

Ali ipak kao zvezda imaš protekciju u gradskom prevozu?

– Ne znam gde kartu da uzmem (smeh). Jednom sam išla kod kume i kontrola me je uhvatila bez karte. Rekla sam im da mi se pokvario auto. Bruka! Bruka! Rekli su mi da siđem da niko ne vidi.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)