Austrijska policija napravila korak koji bi mogao da riješi misteriju nestanka malene Danke (2)

Bečka policija napravila je foto-robot žena koje se pojavljuju na snimku, a koji su prenijeli gotovo svi mediji u Srbiji i regionu, na kojem se vidi djevojčica koja podsjeća na nestalu Danku Ilić (2).

Kako javlja dopisnica RTS iz Beča Vesna Knežević, za ženskim osobama koje govore rumunski jezik dok se pored njih nalazi djevojčica, koja bi na osnovu morfoloških karakteristika mogla da bude Danka Ilić, traga se na osnovu foto-robota.

Kasnije u toku dana, prenijela je dopisnica RTS-a iz Beča, očekuje se zvanično saopštenje bečke policije, ali još ne može da se pretpostavi šta bi mogla da bude sadržina.

 

Ono što se zna u ovom trenutku je da je srbijanska policija pregledanjem snimaka sa kamera na graničnom prijelazu Kladovo – Turnu-Severin došla je do nedvosmislenog zaključka da su granični prijelaz između Rumunije i Srbije prešle dvije žene koje liče na osobe sa snimka koji je nastao u Beču.

 

Uz ovaj podatak koji može dati novi smjer u istrazi, a već je poznato da je majka djevojčice Ivana Ilić guglala riječi “granični prijelaz” prije i nakon njenog nestanka.

 

Federalna uprava policije, postupajući po aktu NCB Interpol Beograd, krajem prošle sedmice, poduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri lica na teritorij Hadžića, Kanton Sarajevo, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba, iz Federalne uprave policije.

Kako nam je potvrđeno iz ove ustanove, istražitelji Odsjeka za cyber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji.

 

Te osobe su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija. Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriju Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode”, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba federalni inspektor Ervin Mušinović.

 

Podsjetimo, mala Danka nestala je u utorak oko 13.45 i od tada joj se gubi svaki trag. Policija je u više navrata pretraživala teren u Banjskom polju koristeći najsavremeniju opremu, ali nije pronađen niti jedan materijalni dokaz koji bi mogao da ukaže šta se desilo sa dvogodišnjom djevojčicom.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE, a na linku, ako ste propustili, ispod pogledati snimak iz Beča:(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

KLIKNI OVDJE          www.rbsm-serije.com

Pratite nas na         INSTAGRAMU         I         FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin