Austrijanci lopove iz BiH čekali u zasjedi 14 sati: Priznali da su izveli više od 50 provala

Hapšenje tri državljanina Bosne i Hercegovine predstavlja veliki uspjeh austrijske policije jer je ovaj trojac za samo nekoliko mjeseci uspio da izvede 60 provalnih krađa i otuđi plijen vrijedan pola miliona eura, saopšteno je iz austrijske policije.

 

Kako prenose austrijski mediji, prvo su istražioci u okolini Salzburga primijetili neuobičajen broj provala, a u jednoj noći je zabilježeno čak šest. Ovo je za njih bio ozbiljan alarm i krenuli su da istražuju i nadziru dešavanja oko stambenih zgrada. U jednom momentu se istraga skoncetrisala na osumnjičenog 56-godišnjaka, a njihove sumnje su potvrđene kada su ih 14 sati čekali u zasjedi i konačno uhapsili na jednom parkingu.

 

Iz policije kažu da je samo jedan osumnjičeni živio u Austriji, u opštii Stras im Atergau, i navodno se bavio preprodajom automobila. Kada bi našao povoljne “mete”, on bi pozvao drugu dvojicu, koji bi namjenski zbog krađa doputovali iz Bosne i Hercegovine, pišu Nezavisne.

 

U prostoriji stana koji je iznajmljivao osumnjičeni pronađen je sofisticirani alat za provale, tamna odjeća, cipele specijalno dizajnirane za provale, te hrvatske prepaid kartice.

 

Kako prenose mediji, dvojica osumnjičenih, 56-godišnjak i 44-godišnjak, su priznali da su izveli između 50 i 60 provala, dok treći osumnjičeni, 33-godišnjak tvrdi da nije provaljivao sa njima, već da im je samo bio vozač. Sva trojica nalaze se u pritvoru u Velsu.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

KLIKNI OVDJE            www.rbsm-serije.com

Pratite nas na           INSTAGRAMU           I           FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin