Aurelia dočekala pravdu: Osuđen na tri meseca zatvora jer je pretukao kobilu do iznemoglosti (FOTO)

Osnovni sud u Leskovcu odredio je zatvorsku kaznu muškarcu koji je 5. maja 2023. godine pretukao kobilu u selu Stajkovce, blizu Vlasotinca.

On je osuđen na tri meseca zatvora, na šta su udruženja koja se bave zaštitom životinja zadovoljna jer je to, ističu, redak slučaj kažnjavanja zatvorom za takvo delo, prenose Južne vesti.

Pred Osnovnim sudom u Leskovcu vođen je krivični postupak protiv P. S. iz Stajkovca zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja. Glavni pretres održan je u sredu, 9. maja, nakon čega je Sud doneo odluku da ga kazni zatvorom.

– Osnovni sud u Leskovcu doneo i odmah javno objavio presudu kojom je okrivljeni P. S. oglašen krivim zbog izvršenja produženog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja iz čl.269.st1 KZ u vezi čl.61 KZ u vezi krivičnopravnog događaja koji se desio dana 05.05.2023. godine i istog osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca, koju kaznu je u optužnom aktu predložilo Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu – saopštili su iz Suda.

Navode da na presudu i okrivljeni i Osnovno javno tužilaštvo imaju pravo žalbe.
5. maja 2023. godine, po prijavi da je muškarac pretukao kobilu u selu Stajkovce, Udruženje Zavod Pit izašlo je na teren. Odmah su reagovali, predali kobilu Udruženju Zoo Planet na lečenje i oporavak i istakli da će se boriti za pravdu. Advokatica Udruženja Nina Krstić sada kaže da je zadovoljna presudom.

– Prvostepenom odlukom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca. Mi smo zadovoljni presudom jer je pravda za Aureliu postignuta – ističe Krstić.

Pretučena kobila Aurelia oporavljala se u Zoo Planetu, tamo je uz danonoćnu brigu volontera uspela da se stabilizuje, a Dušan Stojanović iz Udruženja kaže da je postignut uspeh, iako su nezadovoljni kaznom.

– Sa moje tačke gledišta, nisam baš zadovoljan periodom na koji je osuđen, očekivao sam minimum godinu dana. Ipak čini mi se da je ovo prvi slučaj da je neko osuđen na kaznu zatvora zbog zlostavljanja životinja tako da je ovo veliki uspeh. Sad čekamo rešenje, a onda će verovatno inspekcija zvanično da dodeli kobilu nama – kaže Stojanović.

Podsetimo, kobila je bila pretučena do iznemoglosti, sigurno mesto za oporavak pronašla je u niškom “Zoo kutku” gde je dobila i ime – Aurelia. Uprkos nevoljama koje su joj se dogodile, počela je da sarađuje sa ljudima koji su joj pružili novu šansu za život, uspela je da preživi i postala simbol hrabrosti.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin