AU, STIGLA ISTORIJSKA OLUJA Voda šiklja svuda, baca drveće i kamenje u vazduh – izdato UPOZORENJE: Ovo su poplave opasne po život (VIDEO)

Zemljotres magnitude 5.1 pogodio je juče poslepodne po lokalnom vremenu područje južne Kalifornije na koje je stigla i tropska oluja Hilari.

Epicentar potresa bio je na području severno od Los Angelesa, a podrhtavanje su osetili stanovnici na velikom delu južnog područja ove američke savezne države, dok su se pripremali za obilnu kišu i moguće poplave koje donosi tropska oluja.

Potres se dogodio u 14.41 sati po lokalnom vremenu, a neposredno nakon što se tlo zatreslo nije bilo izveštaja o materijalnoj šteti ili povređenima. Američki sastav upozorenja javio je da nema opasnosti od cunamija nakon ovog potresa.

 

Tropska oluja stigla do Kalifornije

Tropska oluja Hilari izazvala je bujične poplave istočno i zapadno od Los Anđelesa, nakon što je smrtonosnom snagom projurila meksičkim poluostrvom Donjom Kalifornijom.

Jedna osoba u Meksiku je smrtno stradala u iznenadnim poplavama na poluostrvuu, gde su neke ulice odnesene. Fotografije na društvenim mrežama pokazuju bujice kako šikljaju gradskim ulicama koje su pretvorene u reke.

Guverner Kalifornije Gavin Nevsom proglasio je vanredno stanje za veći deo južne Kalifornije, s upozorenjima na iznenadne poplave koje je na snazi najmanje do ponedeljka u 3 sata ujutro po lokalnom vremenu.

To je područje koje je bilo izloženo dugim sušnim razdobljima. U planinskim i pustinjskim područjima bi u kratkom vremenskom razdoblju moglo da padne od 12 do 25 cm kiše, koliko obično u tim područjima padne na godišnjem nivou.

Bujice vode, blata, kamenja…

Prva tropska oluja koja je pogodila okrug Los Anđeles od 1939. izazvala je ozbiljne poplave u planinama San Gabriel istočno od grada i obalnim područjima na severozapadu okruga Ventura.

U okrug San Bernardino naređena je evakuacija brojnih mesta u planinama i dolinama, u kojima su se na fotografijama s društvenih mreža mogle videti bujice vode, blata, kamenja i drveća.

U Vrigtvudu, oko 110 km severoistočno od Los Anđelesa, kiša je isprala drveće i blato niz brdo u Šip Kanjonu. Dalje prema istoku u Oak Glenu – jednom od pet gradića okruga San Bernardino pod naredbom o evakuaciji – voda koja je šikljala bacala je drveće, blato i kamenje u vazduh.

Na zapadu, u naseljenijem okrugu Ventura, Nacionalna meteorološka služba upozorila je na poplave opasne po život, gde je u roku od dva sata palo do 5 cm kiše. Meteorološka služba izvestila je o automobilima zaglavljenima u zajednici Spanish Hills, gde su vatrogasci izveli brzo spašavanje iz vode.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/