ANĐELKI REKLI DA nikada neće ostati TRUDNA, A ONDA je ČULA ZA OVAJ ČAJ: SAD očekujem PRVU BEBU, SVAKA ŽENA TREBA ZNATI ZA OVU BILJKU!!

O ovoj biljci se piše na dugo i na široko ali mnoge žene nikako da isprobaju njenu učinkovitost. Umjesto da piju prirodni lijek od ove biljke, one se truju farmaceutskim sredstvima. Međutim jednom kada je probate, klet ćete se u nju kao što to radi i ova žena!

Latinski naziv ove biljke je Valerijana officinalis i Marrubium vulgare a u narodu je poznata kao divlji bosiljak, gorka metvica, marulja, očajnica, macina trava i slično.
Ova biljka se može pripremiti u obliku čaja i tada je njena efektivnost najveća a navodno joj je svhra da povećava plodnost kod žena. Ova biljka ima bijele cvjetove, cvjeta od jula do septembra a nalazi se na području srednje i sjeverne Evrope. Osim za poticanje plodnosti, ova biljka se može koristiti za čišćenje jetre i žuči, kožne bolesti i sve vrste ženskih problema.

Čaj od macine trave pravi se od jedne kašike osušene macine trave sa 2.5 decilitara vruće vode i pije se četiri puta dnevno za dobre rezultate. Čaj ne bi trebale piti za vrijeme menstruacije pogotovo ako imate obilne i bolne menstruacije.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin