Američki mediji: Kineski avion koji se srušio u martu najverovatnije NAMERNO OBOREN

Podaci o letu pokazuju da je avion kompanije “Čajna Istern Erlajns” – China Eastern Airlines, koji se srušio u martu i iznenada pao na zemlju prednjom stranom okrenutom nadole, najverovatnije namerno srušen, javljaju danas američki mediji.

– Avion je uradio ono što mu je neko rekao u pilotskoj kabini – navodi “Vol Strit Žurnal”, koji je prvi objavio priču, pozivajući se na osobu upoznatu sa preliminarnom procenom američkih zvaničnika o uzroku pada.

Ej-Bi-Si Njuz, pozivajući se na američke zvaničnike, takođe je izvestio da se veruje da je nesreća izazvana namernim činom.

Kako se navodi u izveštajima koji se pozivaju na preliminarnu procenu američkih zvaničnika, istražitelji do sada nisu pronašli nikakve mehaničke ili tehničke greške na avionu.

Putnički avion Boing 737 leteo je između južnih kineskih gradova Kunminga i Guangdžoua kada se srušio.

Prilikom pada aviona poginula su sva 132 putnika i članova posade.

Istražitelji ispituju da li je do toga došlo onoga što se dogodilo u pilotskoj kabini, zato što nisu pronađeni dokazi o tehničkom kvaru, navodi britanska agencija Rojters, koja se poziva na dvoje ljudi upućenih u to pitanje.

Kompanija “Čajna Istern Erlajns” ranije je saopštila da su tri pilota koja su bila u avionu bila kvalifikovana i dobrog zdravlja.

Kompanija nije odgovorila na zahtev za komentar Bi-Bi-Sija, kao ni kineska uprava za civilno vazduhoplovstvo – CAAC, koja vodi istragu o nesreći.

Kineska ambasada u Vašingtonu, američki Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja – NTSB i proizvođač aviona Boing odbili su da komentarišu izveštaj “Vol Strit Žurnala”, zbog smernica koje je postavila Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo Ujedinjenih nacija.

Prošlog meseca, CAAC je saopštila da su izveštaji da je avion možda namerno srušen “ozbiljno doveli u zabludu javnost” i “ometali rad na istrazi”.

Istražitelji su još u procesu analize podataka o letu i olupine pada, javio je danas kineski državni medij “Global Tajms”.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin