ALBANKA ZAVOLELA čoveka iz SRBIJE I RODILA MU SINA: Muž umire, ona nastavila dete da odgaja OVAKO u duhu PRAVOSLAVLJA i sve ŠOKIRA

Albanku Dritu Lepović ljubav je dovela u našeg krajeve još 2008. godine Naime, udala se za Srbina i sa svojim izabranikom je živela u selu Kaludra. Međutim, muž se teško razboljeva i pored svih napora, gubi bitku za život, a Drita ostaje sama sa malim sinom Aleksandrom.

Od tada, posle gubitka voljenog čoveka i velikog oslonca, počinje njena borba za bolje osnovne uslove za svakodnevno funkcionisanje. Živi sama sa deteom, a jedva uspeva da spaja kraj sa krajem, iako se na sve načine trudi da obezbedi sinu bolje sutra.

Uz pomoć lokalne samouprave i kancelarije za Kosovo i Metohiju preselila u kuću u Zubinom Potoku, koja je bila u vlasništvu njenog pokojnog muža. A kako nije imala sve potrebne papire, živela je samo od male socijalne pomoći.

– Što se tiče papira, postoje naznake da ću za dve godine ostvariti pravo da dobijem srpsko državljanstvo. Moj pokojni suprug nije bio zaposlen, pa nije mogao da me prijavi, ali na sreću, naše dete ima sve potrebne papire – rekla je pre par godina Drita za “Telegraf”.

Tužna žena
foto: Ilustracija / Shutterstock

Sa druge strane, nije izabrala opciju da se vrati u svoju rodnu zemlju, želeći da Aleksandra odgaja i vaspitava na našim prostorima i to u duhu pravoslavlja, te ga je čak i krstila. Upravo on joj daje snagu da se izbori sa svim nedaćama.

– S obzirom u kakvim uslovima živi, ona se ne žali mnogo. Potrebno je da sakupi novac kako bi završila još jednu ili dve sobice u kući, a mora da reši i problem sa vlagom. Aleksandar ima pet godina i trebalo bi da ide u obdanište, ali ona nema dovoljno prihoda kako bi mogla to da mu obezbedi. Mi se borimo da joj u tome pomognemo koliko god da možemo – istakao je svojevremno protojerej Milan Kavkić za “Telegraf”.

Drita ističe da ne radi nigde, jer nema ko da joj čuva dete.

– Teško jeste, ko god ima dete zna koliko je novca potrebno. Imam familiju, ali svi oni imaju svoje porodice. Sada ne radim nigde jer moram da čuvam dete i da se brinem o njemu – istakla je jednom prilikom Drita za “Telegraf”.

U Zubinom Potoku su je svi prihvatili bez ikakvih problema i izlaze joj u susret i pomažu koliko god da je to moguće.

Drita i Aleksandar su jako povezani, on majci pruža veliku potporu i daje joj snagu da ide dalje. A njoj je jedina želja da svom nasledniku obezbedi što bolje uslove za život u rodnom mesti njegovog oca.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/