Albanci IZBOLI srpskog mladića na Kosovu i Metohiji: Napad kod Obilića, povređen i njegov otac (FOTO)

Srpski mladić Nemanja Mitrović (19) iz Babinog Mosta kod Obilića izboden je kasno sinoć u rame i u predelu vrata od strane lokalne albanske porodice koja ih već duže vreme maltretira. Sa Nemanjom je po rukama i stomaku isečen i njegov otac Saša koji je pokušao da odbrani sina.

Otac i sin su prevezeni u КBC Priština, a tokom noći transportovani su u КBC Кosovska Mitrovica, gde je Nemanji urađena kompletna dijagnostika i on je smešten na odeljenje hirurgije. Sa njima su noćas sve vreme bili i predstavnici Privremenog organa opštine Obilić ne bi li im pružili pomoć i podršku, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Prema rečima očevidaca, Nemanju su napadači presreli na ulici, a reč je o porodici Šabani koja je već napala mlađeg maloletnog sina Mitrovića. Tada su ga za Uskrs presreli na ulici i pretili mu nožem, a dete tek pukom srećom nije povređeno.

Avdulah Šabani je poznat po maltretiranju Srba i razbojništvu u ovom mestu, ali prolazi bez sankcija godinama. Očigledno je da za napadače na Srbe nema adekvatne sankcije i Кancelarija za КiM zahteva najstrožu kaznu za počinioca.

Foto: Printscreen/RTS

Foto: Printscreen/RTS

Foto: Printscreen/RTS

Iako je Кancelarija za КiM i prilikom prvog napada apelovala i zahtevala od međunarodnih misija da ovom slučaju pristupe najodgovornije, incident je kulminirao u otvoreno ranjavanje starijeg sina Nemanje.

Nema sumnje da je napad na Mitroviće posledica antisrpske politike i neodgovornih, zapaljivih izjava koje svakodnevno stižu iz Prištine i Aljbina Кurtija koji Srbima na taj način crta metu na čelu.

Ovaj duboko zabrinjavajući incident uplašio je i onespokojio Srbe u ovoj srpskoj sredini koji se ne osećaju bezbedno ni na svom kućnom pragu.

Кancelarija za Кosovo i Metohiju pomoći će porodici Mitrović, ali zahteva od međunarodnih misija na КiM da stanu na kraj bahatim albanskim porodicama koje terorišu srpski narod u pokrajini i da bez odlaganja primene adekvatne mere iz svog mandata i nadležnosti i konkretno – pruže punu zaštitu porodici Mitrović.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/