Ako ste ugledali OVO na vjetrobranskom staklu svog automobila – odmah sjedajte i odlazite

Kod lopova i prevaranata beskonačna je lista pronalazaka i metoda koje im pomažu da se približe i dohvate naše imovine. Ako napravite samo jedan pogrešan potez, možete izgubiti ne samo, naprimjer, automobil, nego čak, i život. I to, za samo nekoliko sekundi.

auto1

Danas je automobilske alarme sve teže isključiti, oni su opremljeni sistemima koji pružaju odličan nivo sigurnosti i pouzdanosti.

Ali lopovi, takođe, ne sjede skrštenih ruku. Oni pronalaze nove načine da naprave prevaru.

Zamislite da ste parkirali auto blizu marketa, otišli u kupovinu, vratili se punih ruku, sve utovarili u gepek, sjeli, upalili auto i primjetili da ispod brisača na vjetrobranskom staklu stoji zakačena novčanica, i to poprilično vrijedna.

Šta u tom trenutku pomislite? O, kakva sreća! Kakva radost! Ali, ne… To je samo lukavi trik da se ukrade vaš auto. Novčanicu stavljaju baš tamo, jer morate izaći iz auta da biste je uzeli.

Posebno često se takvi slučajevi dešavaju na parkiralištima i u garažama, gdje automobili stoje prednjim dijelom do zida, i novčanicu primjetite tek kada se spremate da krenete.

Vi primjećujete novac, izlazite iz startovanog auta, lopov uskače za volan, i momentalno odvozi auto ispred vašeg nosa. To se dešava toliko brzo i iznenada da vi ne stižete ništa razumjeti.

Sličan slučaj dogodio se i mladoj ženi Kiri Virman. Žena je bila u kupovini, pred Božić. Kada je već bila na putu kući, primjetila je novčanicu ispod brisača. Ispočetka je pomislila joj je neko napravio prijatno iznenađenje za praznik (a šta biste vi pomislili na njenom mjestu?).

Zaustavila je auto, izašla iz njega i uzela novčanicu od 100$. Tada je shvatila da je falsifikat. Na njoj je čak bila natpis: “Ha! Nisi valjda pomislila da je prava?” Na sreću, Kiri je primjetila novčanicu kada je već krenula kući, a ne kada je sjedala u auto.

Samo zamislite – sa njom je bio i njen jednogodišnji sin, koji je bio na zadnjem sjedištu. A šta da se sve odigralo drugačije? Strašno je i pomisliti.

Budite oprezni i pažljivi, dragi vozači. Uvijek imajte na umu – besplatan sir je samo u mišolovci!

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)