AKO nema ZA STA PAS da VAS ujede OVO je 15 nacina KAKO sa izgurate do KRAJA mjeseca A DA NE LIPSATE od GLADI i MUKE!

Dok čekate platu i u novčaniku vidite da je preostalo novca za još samo jedan dan, ne preostaje vam ništa drugo nego da smislite načine kako da sastavite kraj sa krajem.

1. Recite zbogom jakom doručku. Umjesto kroasana ili sendviča s kobasicom pređite na pahuljice i bananu, što će koštati tri puta manje, a daleko je zdravije.

2. Espreso kafu morate da izbacite. Napravite sami piće ili pijte čaj. Još bolje – pijte vodu, besplatna je.

3. Ako možete, prošetajte do posla. Ne samo što ne košta ništa već je i dobro za zdravlje i odličan je način da se počne dan.

4. Podsjetite sebe na dobre strane života bez alkohola, a ako primijenite to na ovu sedmicu, uštedjet ćete mnogo.

5. Popijte veliku čašu vode prije svakog obroka, besplatno je. Pored toga, osjećat ćete se bolje, pomaže varenju, a manje ćete jesti.

6. Ostavite kreditne kartice kod kuće. Najbolje je da ih potopite u vodu, pa stavite u frižider. Ništa ne sputava želju za šopingom kao smrznuta kreditna kartica.

7. Neka vam bude izazov da danas ne potrošite ni marku. Trošenje može biti i navika, pa ako odlučite da vam dan prođe bez kupovine kafe, čokolade, to je dobar korak ka smanjenju troškova i u narednim danima.

8. Izbjegavajte prodavnice u širokom luku. Daleko od očiju, daleko od srca – ako ne vidite lijepe izloge, nećete ni biti u iskušenju da trošite na nešto što vam vjerovatno i ne treba.

9. Ako imate pametan telefon, skinite s interneta aplikacije “WhatsApp” i “Viber” i ne koristite standardne pozive. I to je štednja.

10. Očistite kuću, a neke stvari koje vam ne trebaju, preko interneta možete da ponudite na prodaju. Na internetu je bezbroj mogućnosti upravo ovakve prodaje, prenosi Telegraf.

11. Ispraznite frižider i ostavu. Vjerovatno imate zalihe hrane koje bi trajale čitave sedmice.

12. Pregledajte džepove i tašne. Tu može svašta da se nađe – od novca do karata za gradski prevoz.

13. Pređite na vegetarijansku hranu do kraja meseca, ali predstavite to kao vaš životni izbor, a ne posljedicu toga što nemate para.

14. Umjesto da se nalazite s ljudima na kafi, idite s njima u šetnju, dobro za zdravlje, još bolje za novčanik.

15. Ako rano odete na spavanje, štedite na grijanju, struji, grickalicama.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin