3 ČLANA FAMILIJE MASOVNOG UBICE IZA REŠETAKA: Komšije progovorile o ujaku i bratu zločinca: Šokirani smo, a njih je sramota!

B. G. (19) saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu i detaljno izneo odbranu, posle čega mu je određen pritvor

Mladić B. G. (19) iz Kragujevca, brat od ujaka osumnjičenog U. B. (21), koji je 4. maja u selima kod Mladenovca i Smedereva ubio osmoro, a ranio 14 ljudi, uhapšen je u proširenoj istrazi Višeg javnog tužilaštva u Smederevu zbog nelegalnog oružja.

Zajednički rad

U. B. je, podsetimo, dan nakon masakra u školi na Vračaru iz “kalašnjikova” ubio prvo petoro mladih koji su slavili đurđevdanski uranak kod spomenika u Malom Orašju, da bi potom otišao do rodne Dubone i ispred škole ubio još troje – brata, sestru i njihovog druga. Osumnjičeni za masakr je potom pobegao, a kod rampe Mali Požarevac upao je u taksi u kom je bila putnica i naredio taksisti da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde mu živi ujak G. G., koji je nakon zločina takođe uhapšen u okviru istrage koju vodi Više javno tužilaštvo u Smederevu.

osumnjičeni u. b. i mesto stradanja pet mladića
OSUMNJIČENI U. B. I MESTO STRADANJA PET MLADIĆAFOTO: PETAR ALEKSIĆ, PRINTSCREEN, PRIVATNA ARHIVA

B .G. je na saslušanju u nadležnom tužilaštvu detaljno izneo svoju odbranu. – Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, u petak 9. juna uhapšen je i zadržan B. G. (19) iz Kragujevca, brat od ujaka okrivljenog U. B., protiv koga se vodi postupak zbog krivičnog dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. B. G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, a na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv U. B., R. B. i G. G. – stoji u saopštenju VJT u Smederevu.

Utvrđuju se okolnosti

ruta kretanja masovnog ubice u.b.
RUTA KRETANJA MASOVNOG UBICE U.B.FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ, PETAR ALEKSIĆ, EPA ANDREJ CUKIC

– Cilj je utvrđivanje i razjašnjavanje svih okolnosti koje se odnose na poreklo oružja, municije i eksplozivnih sredstava koje je okrivljeni U. B. koristio prilikom izvršenja krivičnih dela, odnosno koje je pronađeno prilikom pretresa objekata koje su koristila okrivljena lica.

Kako se dalje navodi u saopštenju, B. G. se na teret stavlja da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Kako je Kurir saznaje, njemu je nakon saslušanja Viši sud u Smederevu odredio pritvor do 30 dana.

Nismo mogli nos da promolimo

hapšenje r.b. oca osumnjičenog za masakr
HAPŠENJE R.B. OCA OSUMNJIČENOG ZA MASAKRFOTO: MUP

Meštani Vinjišta kod Kragujevca kažu za Kurir da su prvo bili šokirani hapšenjem G. G., a da su sad još više šokirani hapšenjem njegovog sina B. G.

– Iskreno, mi smo se jako začudili i šokirali kad je taj U. B., koji je često dolazio tu kod rođaka, pobio toliko dece, a nismo imali pojma da G. G. i njegov sin imaju oružje – kažu komšije i dodaju da meštani sada izbegavaju tu porodicu.

– Proizvodnja radi, firma i dalje funkcioniše, ali i njih je sramota, pa retko izlaze. Nije kao pre masakra, družili su se, bili cenjeni i poštovani, a sad je sve to drugačije. Kad je hapšen G. G., bilo je opsadno stanje u selu, džipovi, marice, nisi mogao nos da promoliš na ulicu, a sad u petak bilo je manje policije – objašnjavaju komšije.

 

 

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/