14 GODINA LEŽALA U BOLNICI U STANJU NALIK KOMI, A ONDA SU SHVATILI DA JE TRUDNA: Rodila dječaka, saznalo se ko je otac

U Phoenixu, Arizona, dogodio se iznenađujući incident o kojem se naširoko raspravljalo u zdravstvenoj ustanovi u kojem je sudjelovao pacijent koji je bio u vegetativnom stanju više od deset godina.

 

Unatoč 29. godini života, neočekivano je rodila i zaprepastila javnost. Medicinsko osoblje koje se brinulo o njoj nije bilo svjesno njezine trudnoće sve dok nije rodila savršeno zdravog dječaka 29. prosinca 2018.

 

U siječnju 2019. dogodio se niz seksualnih napada, pri čemu je pacijent više puta viktimiziran. Kao rezultat toga, medicinski brat Nathan Sutherland, tada 36-godišnjak, je uhićen, a direktor “Hacienda HealthCare facility” podnio je ostavku. Ranija izvješća AP-a i rollingstone.com detaljno su opisala optužbe protiv medicinskog brata, uključujući optužbe za seksualno zlostavljanje i zlostavljanje ranjivih odraslih osoba.

 

Policija je u siječnju 2019. godine izdala nalog za prikupljanje DNK uzoraka od svih muškaraca koji su zaposleni, s ciljem identificiranja počinitelja odgovornog za napad na ženu u dugotrajnom vegetativnom stanju. Pacijent je u takvom stanju bio 14 godina tijekom cijele 2019. godine.

 

Godine 2019. Teri Rambler, predstavnica lokalnog plemena San Carlos Apache, izrazila je svoj duboki šok i uznemirenost u vezi s zlostavljanjem člana plemena. Osobito je obeshrabrujuće kada je voljena osoba na palijativnoj skrbi, budući da je najranjivija i ovisna o skrbi drugih.

 

Povjerenje se polaže u skrbnike u tako delikatnom razdoblju. Nažalost, u ovom slučaju, jedan od skrbnika je prekršio to povjerenje i iskoristio osobu za koju su skrbili.

 

Tijekom intervjua za ABC-15, neimenovana osoba koja je brinula o pacijentici izrazila je svoje čuđenje činjenicom da nisu bili svjesni njezine trudnoće. “Zaista mi je nevjerojatno da sam je kupao svaki dan devet mjeseci i niti jednom nisam primijetio da nema menstruaciju, da joj se širi trbuh ili da medicinske sestre ne prate njezinu težinu. Ova su otkrića apsolutno šokantna ”, izjavila je bivša njegovateljica.

 

Prethodno je pacijentova obitelj napomenula da će njihov sin biti odgajan s puno ljubavi i da će imati izvrsnu skrb. Važno je napomenuti da je pacijent boravio u navedenoj zdravstvenoj ustanovi najmanje deset godina.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:     INSTAGRAMU     I     FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin