1 SASTOJAK SIPAJTE U VODU I PROKUHAJTE – OVO NAJBOLJE ČISTI JETRU OD TOKSINA: Pije se prije jela, ubrzava metabolizam!

Napitak za čišćenje jetre od samo jedne namirnice – pomaže da se ubrza metabolizam, odličan za detoksikaciju!

Jetra je najodgovorniji organ za detoksikaciju organizma, zbog toga je važno da samu jetru redovno “čistite” od toksina. Zdrav ajetra je neophodna za funkcionisanje imunog sistema i cijelog organizma. Jedna namirnica je ključna za čišćenje jetre i održanje njego zdravlja – OVAS.

Istraživnaja pokazuju da ovas poboljšava metabolizam, povoljno utiče na probavu,smanjuje nivo šečera i holesterola u krvi, što pomaže u smanjenju opterećenja jetre. Korišćenje ovasa u cilju detoksikacije jetre nežno čisti ovaj organ, poboljšava funkcionisanje i pomaže da se brže oporavi. Kako biste iskoristili blagotvorno dejstvo ove namirnice, važno je da znate pravilno da skuhate ovac.

Postoji mnogo različitih recepata za napitke, kaše i jela od ovasa, a mi vam donosimo dva koja se koriste za čišćenje jetre.

1. recept: 100 g dobro opranog ovasa (sa ljuskom) stavite u šerpu i prelijte sa 1 litrom vode. Stavite na šporet i sačekajte da voda proključa. Nakon toga, potrebno je da vatra bude smanjena i da voda ključa 20 minuta. Skinite sa vatre, zatvorite posudu poklopcem i ostavite da se ohladi, pa dobijenu tečnost procedite. Konzumirajte oko 200 ml tečnosti oko 3 do 4 puta dnevno. Ovaj tretman detoksikacije možete koristiti mjesec dana.

2. recept: Stavite 2 šolje ovsa u termos i prelijte 1 litar ključale vode. Proizvod treba da stoji u termosu 12 sati, nakon čega se mora filtrirati. Uzimajte 150 ml 3 puta dnevno pre obroka (po želji možete dodati malo meda ili šećera u piće).

Bez obzira koji recept izaberete, važno je koristiti visokokvalitetan i organski ovas. Ljudi koji imaju problema sa gastrointestinalnim traktom ili bubrezima treba da se konsultuju sa ljekarom prije nego što počnu da primijenjuju detoks sa ovasom.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin